BASILICUMBOOM (Ocimum kilimandscharicum)

BASILICUMBOOM (Ocimum kilimandscharicum)

€ 3,50
incl. btw, excl. levering
Niet op voorraad

Beschrijving

BASILICUMBOOM

Basilicumboom (Ocimum kilimandscharicum), ook wel Kampferbasilicum of Kilimanjaro-basilicum genoemd, is een Afrikaanse basilicum soort die je weinig tegen komt in Nederland. Deze basilicum soort is niet éénjarig, maar een overblijvende soort en kan wel een meter hoog worden. De plant is niet winterhard en moet wel op kamertemperatuur overwinteren. Maar ook als kamerplant is deze basilicum een echte aanwinst. D


Kenmerken

De Basilicumboom (Ocimum kilimandscharicum) heeft ovale, behaarde bladeren met een sterke kamfergeur. Deze plant heeft lange bloemenaren met kleine witte tot lichtroze bloemen. De bloemen verspreiden een zalige kruidnagel- tot kamfergeur. De bloemen trekken veel bestuivers aan, zoals bijen en vlinders. De plant groeit het beste op een rijke, goed doorlatende grond. Op een zonnige plek groet deze plant het beste. Omdat de Basilicumboom van warmte houdt is het het beste om de plant in de winter op kamer temperatuur te laten overwinteren.

Gebruik

De Basilicumboom kan worden gebruikt in gerechten of je kan er een kruidige en geneeskrachtige thee van maken. In Afrika wordt het kruid ook gebruikt voor de bereiding van aromatische olie. Vroeger werd het kruid gebruikt voor de behandeling van malaria en koorts. Tegenwoordig wordt het meer gebruikt als thee of in baden als behandeling voor verkoudheid en griep.

Ook is deze basilicum zeer geschikt om de muggen de deur uit te houden!! De aangename kampfer en menthol geur houdt de vervelende muggen op afstand, buiten en in huis.


  • Type: Vaste plant
  • Winterhard: slecht winterhard
  • Hoogte: 100/120
  • Grond: Rijke en goed doorlatende grond
  • Gebruik: Bladeren